ALLT I TRÄ

Vilka är vi?


Vi är ett litet familje ägt snickeri beläget i Knätte 15km nordväst om Ulricehman. 

Vi jobbar i huvudsak med bearetning och ytbehandling av massivträ i alla sorter men träfiberskivor ingår också i vår dagliga produktion. Vi jobbar främst som underleverantör av komponenter till möbel och byggindustrin.

Vi tillverkar också handtag, knoppar och andra trädetaljer så som listverk och träfönster.  

Vår Historia


- 1958

Knätte Träprodukter Aktiebolag bildas

Tillverkning av mindre trädetaljer så som kastpilar och underreden till TV-möbler startades. Tillverkningen var vid tillfället belägen i slöjdsalen på gamla Knätte skola.


- 1961

Idén att svarva ljusstakar och tillverka ljuslyktor föddes och visade sig bli en succé som sålde bra över hela Sverige.

- 1963

Brann slöjdsalen ner och tillverkningen blev tvungen att flytta.Man flyttade då in i en lokal tillsammans med AB Ekro Möbeldetaljer.


-1967

Ekro Möbeldetaljer flyttar till egna lokaler. Trots Ekros avlägsnande var lokalerna för små och omoderna. Där av påbörjades byggnation av en större och modernare fabrik. 


- 1973

Stod en ny fabrik på 600m2 klar. Försäljningen ökade kraftigt och man växte snabbt ur de nya lokalerna. Utbyggnation blev därför nödvändig. 


-1977

Stod ytterligare en huskropp klar vilket utökade farigsytan med 600m

- 1990

Tiderna förändras och för att hänga med på marknaden krävdes förändring.

Investering i nya maskiner och utsugsanläggning kom den nya produktionen i gång.

Hyvlade listverk blev nu den nya nichen.


Under 1990-talet blev den traditionella Trä Tulpanen mycket populär. En produkt som fyllde en stor del av produktionen. Som mest tillverkades drygt 10 000st tulpaner i veckan.


- 1999

Knätte Träprodukter får nya ägare. 


- 2011

Ekro möbeldetaljer köptes upp av Knätte träprodukter som idag driver produktionen av mindre trädetaljer, handtag och knoppar vidare.


- Än idag jobbar vi ständigt för att utveckas och hänga på marknaden. Vi har kunder över hela sverige och levererar specialprodukter till flertalet branscher. 


VÅRT TEAM ÄR REDO ATT HJÄLPA DIG MED DITT DRÖMPROJEKT